donderdag 19 maart 2009

2de hypotheek

Er kan wel eens een moment komen dat je wat extra geld nodig hebt. Het kan mogelijk zijn om bij jezelf te overwegen hoe het beste aan meer financiën te komen. Je zou je kunnen afvragen of het aanvragen van een 2de hypotheek een verstandige zaak is . In de wetenschap dat aanvragen van een 2de hypotheek weer wat beslommeringen met zich meebrengt, waardoor je mischien ook een andere oplossing kunt overwegen. Bij een loondienstverband, als dan niet in vaste dienst, kun je bij je werkgever aankloppen voor een loonsverhoging. Ook zou je de mogelijkheid tot verrichten van overwerk bij je werkgever kunnen overwegen. Als je de eigenaar bent van een onderneming kun je misschien je gedachten laten gaan over het hoger prijzen van je artiukelen of diensten. Met wat extra marketing activiteiten is het misschien mogelijk een aantal nieuwe relaties te werven zodat omzetten omhoog gaan.

Het is dus de vraag of je door de beslommeringen die een aanvraag van een 2de hypotheek bij de bank met zich meebrengen wil worstelen. Via je baas of je eigen bedrijf meer geld binnen te halen zal niet van vandaag op morgen lukken. Je zult je moeten afvragen of je snel wil beschikken over extra financiën.

Als je snel over extra financiële middelen wil beschikken rest er in de regel moeilijk andere mogelijkheden dan bij een instantie te verzoeken een 2de hypotheek te verstrekken. Helaas zul je je erbij neer dienen te leggen dat daar dan extra inspoanningen voor verricht dienen te worden. Bekijk eerst naar de verschillende aanbiedingen van de diverse instellingen voordat je een aanvraag gaat indienen. Je zult wel een aantal documenten dienen te verzamelen om bij de aanvraag voor een 2de hypotheek te kunnen overleggen. Alvorens te besissen of je een 2de hypotheek gaat afsluiten zul je je moeten afvragen of dat wel een verstandige zaak voor jou is. Er kunnen haken en ogen zitten aan het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Het verschilt van bank tot bank wat de rente is en welke voorwaarden gelden voor een 2de hypotheek. Banken hebben in de regel niet dezelfde regeltjes die bekijken hoe bij hun een 2de hypotheek kunt krijgen.

Als je gaat kiezen om geld te lenen door je huis met een extra hypotheek te belasten beoordeel dan vooraf wat de gevolgen zijn voor de maandelijks terugkomende lasten. Afhankelijk waarvoor je geld wilt lenen kan door belasting voordeel de netto maandlast lager zijn als het totaal bedrag dat je aan de bank betaald. Een goed advies voordat je de beslissing neemt een nieuwe lening af te sluiten kan je veel schelen aan belastingvoordeel. Fiscaal voordeel zal in de regel aangevraagd kunnen worden over de rente die je in een jaar hebt voldaan voor je 2de hypotheek. De gelden uit de 2de hypotheek verkregen zul je om voor belastingvoordeel in aanmerking te komen wel zijn uitgegeven aan het verbeteren van de eigen woning. Denk wel dat het in de regel beter voor je is om geen lening af te sluiten, dus ook geen 2de hypotheek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten