zaterdag 7 maart 2009

de beste hypotheekadviseur bepalen

Een hypotheekadviseur kiezen valt nog niet mee. Natuurlijk zal elke adviseur zeggen dat hij jou het beste kan helpen. Maar hoe kun je er nou zeker van zijn dat jouw adviseur ook het beste voor jouw situatie is?


Het is natuurlijk aan te raden om een hypotheekadviseur te kiezen die onafhankelijk is. Je moet je afvragen welke hypotheekadviseurs nou écht onafhankelijk zijn. Iedereen kan natuurlijk zeggen dat hij onafhankelijk advies geeft, maar hoe onafhankelijk is het advies eigenlijk als het komt van een bankmedewerker? Denk je dat hij de producten van zijn concurrent aan de man gaat brengen?


En hoe onafhankelijk is de adviseur die al zijn productie op 1 plek doet? Ondanks dat het lijkt alsof de tussenpersoon onafhankelijk is, is deze het in werkelijkheid helemaal niet. Daarnaast zijn veel hypotheekkantoren het bezit van geldverstrekkers of verzekeringsmaatschappijen. Zij mogen niet zeggen dat ze 100% onafhankelijk zijn, maar ze zullen meestal ook niet hun best doen om jou van het tegendeel te vertellen. Een onafhankelijk hypotheek advies kun je dan wel op je buik schrijven


Er zijn twee dingen belangrijk bij de keuze voor een hypotheekadviseur; een goed gevoel bij je adviseur hebben en zeker weten dat hij je de beste aanbieding kan doen. Hoe aardig de adviseur ook is, je hebt aanbiedingen nodig van meerdere geldverstrekkers en je moet niet belemmerd zijn door de beperkte mogelijkheden van je hypotheekadviseur.
De beste manier om te weten te komen of je adviseur onafhankelijk is, is het gewoon op de man af te vragen. Als je een ontwijkend antwoord krijgt weet je eigenlijk al genoeg. Als hij bevestigend antwoordt, vraag dan tot hoeveel geldverstrekkers hij toegang heeft. Hoe mee geldverstrekkers, hoe beter. Je zou duizenden euro's voordeel kunnen mislopen omdat jouw hypotheek adviseur niet bij genoeg bronnen de tarieven opvraagt.


Bereid je voor op een gesprek met je hypotheekadviseur, want het is de moeite waard. Een paar vragen stellen kan al voor duizenden euro's voordeel zorgen op langere termijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten