vrijdag 20 maart 2009

Hypotheek Lasten Bepalen

Is de hoogte van jouw hypotheek van belang voor berekening van de hypotheek lasten?

Het verwerven van een eigen huis of een woonbootje kan financieel flink in de papieren lopen, je zult meestal niet kunnen voorkomen en lening af te sluiten, meestal een hypotheeek met lasten. Lage hypotheek lasten is erg belangrijk binnen je totaal budget dat vandaag de dag toch al aan de hoge kant zal zijn. Voordat je een lening gaat afsluiten zal je ervoor moeten zorgen wat zaken naast elkaar te zetten. Ook zul je een overweging dienen te maken of je de gehele investering wil gaan financiering. Een volledige financiering zal hogere hypotheek lasten met zich meebrengen. Het kan dus verstandig zijn om je eigen spaargeld mee te investeren.

Naast de benodigde hoogte van een geldlening dien je ook de vorm of geldverstrekker goed te beoordelen. De hypotheek lasten kunnen een groot verschil vertonen, mede door de vele vormen en voorwaarden van de verschillende aanbieders.

Bekijk alle kosten van je investering. Het is wel o zo verstandig bij een nieuwbouwwoning de bestektekening en de kosten opstelling vooraf stipt door te nemen. Onvoorstelbaar hoe vaak je daar op meerdere onderdelen besparingen kunt doorvoeren en zult merken in je hypotheek lasten. Indien je navraag doet bij je collega's, familieleden en vrienden naar het eventueel hebben van voordeelpasjes kun je misschien wat zaken met kortingen inkopen. Bij een min of meer aanzienlijke uit te voeren woningverbetering aan het aan te schaffen bestaand woonhuis kan dit eveneens toe te passen zijn.

Bij het sluiten van een hypotheek moet je wel toezien op de noodzakelijk bijkomende afsluitkosten. Notariskosten, advieskosten, afsluitkosten en diverse variabele kosten die je moet voldoen dien je ook mee te nemen. Denk er met name ook aan dat bij het sluiten van leningen kosten in rekening gebracht worden door nagenoeg alle geldverstrekkende instanties. Hoe minder deze kosten hoe lager de uiteindelijke hypotheek lasten zijn.

Hoe minder kosten je maakt, hoe lager je investering. Investeer eerst eigen geld en leen het overige. Het is verstandig voor jou om een zo laag mogelijk leenbedrag te hebben. Je hypotheek lasten zijn lager bij een minder hoge geldlening. De optelsom zou dus nogal verschillende uitkomsten kunnen geven. Je hypotheek lasten zullen dus lager uitvallen bij een lagere hypotheek. Indien je met de hoofdsom van je hypotheek flink onder de waarde van de woning blijft, rekenen de banken een lager rente percentage, is ook weer lagere hypotheek lasten. Je hypotheek lasten zullen dus een stuk minder worden omdat je hebt gezorgt voor zo min mogelijk aan je investering uit te geven. De lasten van een hypotheek kunnen dan ook laag gehouden worden door de besparing op provisie van bank. Ook kun je hypotheek lasten besparen als je zoekt naar een adviseur die minder hoge bemiddelingskosten in rekening brengt.

1 opmerking:

  1. Leuk om dit te lezen. Ben zelf niet opzoek, maar vroeg me gisteren opeens af hoe dat nu eigenlijk in zijn werk gaat. Worden mensen verliefd op een huis en zoekem ze aansluitend de middelen? Nemen mensen maximaal haalbare te lenen bedrag als uitgangspunt? Kijken mensen naar de lasten die ze maandelijks willen dragen? Ik schrijf er ook over in mijn blog op www.zuidlimburg.nl/wonen.html

    BeantwoordenVerwijderen