dinsdag 31 maart 2009

Moet je nou die 2de hypotheek nemen of niet

Een lening of 2de hypotheek nemen wordt steeds gebruikelijker. Maar hoe weet je of het een goed idee is voor jou? Zit er meer waarheid in spaarzaamheid, of is een lening of mini krediet op bepaalde momenten nou eenmaal noodzakelijk?

 

Een 2de hypotheek of lening afsluiten is niet altijd de beste keuze. Soms wordt de beslissing om geld te lenen te snel gemaakt. De lening valt nogal eens een stuk duurder uit in die situaties. Op een autolening verlies je bijvoorbeeld per definitie al geld. Er zijn momenten dat het niet anders kan, maar als het even kan probeer zoveel mogelijk cash te betalen voor een auto.

 

Een 2de hypotheek wordt vaak verstandiger gebruikt, voor een verbouwing van keuken, badkamer of zolder bijvoorbeeld. In die gevallen is het dus wel een investering. Hiermee wordt een lening of tweede hypotheek dus een investering omdat er minder verlies op zo'n leningen wordt gemaakt.

 

Het moge duidelijk zijn dat je het beste geld steekt in dingen die meer waard worden. Producten of goederen die dalen in waarde zijn meestal geen goed onderpand voor een lening. Sluit nooit een 2de hypotheek af voor bijvoorbeeld een auto, want daar is het gewoon niet voor bedoeld. Wanneer je niet eerlijk bent over het leningdoel kun je in flink diepe problemen komen. Denk dus altijd goed na over je lening en leen met beleid.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten