zaterdag 7 maart 2009

Wie is de beste hypotheekadviseur?

Als je een goede hypotheekadviseur wilt kiezen zul je er wat tijd in moeten stoppen. Natuurlijk zal elke adviseur jou ervan proberen te overtuigen dat hij goed en betrouwbaar is. Maar hoe kun je er nou zeker van zijn dat jouw adviseur ook het beste voor jouw situatie is?
Een onafhankelijke hypotheekadviseur is bijna altijd de beste keuze. Je moet je afvragen welke hypotheekadviseurs nou écht onafhankelijk zijn. Want ze zeggen het bijna allemaal, maar hoe onafhankelijk is een hypotheekadviseur van een bepaalde bank? Als de hypotheekproducten van zijn concurrent voordeliger blijken te zijn, zal hij deze dan echt adviseren?


Als je het zo bekijkt, hoe onafhankelijk is de hypotheekadviseur met hypotheekadvies dan die al zijn productie op 1 plek doet? Ondanks dat het lijkt alsof de tussenpersoon onafhankelijk is, is deze het in werkelijkheid helemaal niet. Daarnaast zijn veel hypotheekkantoren het bezit van geldverstrekkers of verzekeringsmaatschappijen. Dit soort satellietkantoren mogen uiteraard niet zeggen dat ze onafhankelijk zijn, maar ze schreeuwen ook niet van de daken dat ze het niet zijn.


Er zijn twee dingen belangrijk bij de keuze voor een hypotheekadviseur; een goed gevoel bij je adviseur hebben en zeker weten dat hij je de beste aanbieding kan doen. Hoe aardig de adviseur ook is, je hebt aanbiedingen nodig van meerdere geldverstrekkers en je moet niet belemmerd zijn door de beperkte mogelijkheden van je hypotheekadviseur.
De beste manier om te weten te komen of je adviseur onafhankelijk is, is het gewoon op de man af te vragen. Een warrig of ontwijkend antwoord zegt eigenlijk al genoeg. Als hij bevestigend antwoordt, vraag dan tot hoeveel geldverstrekkers hij toegang heeft. Hoe mee geldverstrekkers, hoe beter. Als je bij een bepaalde bank een stuk goedkoper uit zou zijn, maar die bank is niet toegankelijk voor jouw hypotheekadviseur, dan kun je fluiten naar je voordeel.


Het is de moeite waard om wat tijd en energie in een goed gesprek met je hypotheekadviseur te stoppen. Een paar vragen stellen kan al voor duizenden euro's voordeel zorgen op langere termijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten